ODONTOLÒGIA GENERAL

L’odontologia conservadora (operatòria o restauradora) és l’encarregada de solucionar els problemes primaris que tenen a veure amb la boca, dents i altres estructures relacionades. Representa en la majoria dels casos el contacte inicial del pacient amb el professional de l’odontologia.

OBTURACIÓ

L’obturació dental és el procediment amb el qual es restaura l’autonomia d’una dent que s’havia vist alterada per l’existència de càries o per la ruptura del mateix.

Els materials són les resines compostes o composites d’alta estètica a través dels quals retornem l’anatomia i funció a les peces que s’han vist afectades.

L’obturació consisteix a reomplir la cavitat de la dent amb un material especial, reotrnant aquesta a la seva anatomia habitual.

ENDODÒNCIA

L’endodòncia és el tractament que consisteix en l’extracció del nervi de la dent que es troba al centre del conducte dentari.

Un cop retirat el nervi, és neteja bé el conducte per donar-li forma i, posteriorment, reomplir-lo. Aquest procediment fixa el conducte radicular i procedeix a la reconstrucció de la dent.