ESTÈTICA DENTAL

L’estètica dental o cosmètica és un conjunt de tractaments orientats al disseny del somriure del pacient i a la solució de problemes relacionats amb la salut bucal. Mitjançant un tractament d’estètica dental podràs veure una millora del teu somriure.

Avui en dia tant homes com dones cada cop més es realitzen tractaments d’estètica dental ja que un somriure obre moltes portes i reforça la confiança i seguretat de les persones.

En la cultura occidental poden considerar, de forma genètica, els patrons d’estètica dentals representats per un somriure que es manifesta dents blanques dins d’un composició amònica amb els teixits tous (geniva i llavis). Això significa que hi hagin persones que entenguin l’estètica dental de forma diferent.

Tenint en compte l’anterior punt, em de contemplar en tot moment els tractaments amb finalitats estètiques des del punt de vista personal i subjectiu del pacient, col·laborant amb aquest per complir les seves expectatives i desitjos.

El somriure és una de les expressions facials més importants que diferència l’ésser humà de la resta dels animals, l’utilitza com a part del llenguatge expressant alegria, felicitat o plaer. Des del punt de vista anatòmic el somriure pot analitzar-se estudiant cadascun dels seus components llavis, genives i dents.

Els principals tractaments d’estètica són:

Els tractaments d’estètica dental engloben tècniques utilitzades per redreçar, blanquejar i restaurar les dents i donar-los-hi nova forma.

CARILLES DENTALS

Són unes fines làmines que es col·loquen a la part frontal de les dents i ens permeten millorar diferents aspectes de l’estètica dental, tal com la forma, color, posició, entre d’altres.

Tenim diferents tipus de carilles, segons el material que s’utilitza, les més comunes són:

Carilles de porcellana

Les carilles de porcelana són fines peces de porcellana que s’utilitzen per recrear l’aspecte natural de les dents, al mateix temps que proporciona força i resistència comparable a l’esmalt de la dent natural. Normalment és el material d’elecció per aquells que busquen realitzar lleugeres alteracions de posició, o per canviar la forma, tamany o color de la dent. Aquest tipus de carilles consisteix en la fusió de fines làmines de ceràmica que es fusionen artesanalment donant la forma i textura de l’esmalt.

 

Carilles de composite

La confecció d’aquest tipus de carilles, es realitza mitjançant la col·locació de capes de resina composta que es modelant artesanalment sobre les pròpies dents donant-li la forma desitjada. A més a més, l’especialista en estètica dental ha de ser capaç mitjançant tints i colors donar la similitud i el mimetisme de les dents del voltant. Aquesta tècnica requereix d’una gran destresa manual i una part artística per part de l’especialista, per poder realitzar somriures completament naturals.

Veure cas en l’enllaç següent:

 

BLANQUEJAMENT DENTAL

Existeixen diferents mètodes de Blanquejament disponibles:

Blanquejament a casa

El Blanquejament dental amb fèrules és un sistema de Blanquejament en el que es confeccionen unes fèrules transparents a mida del pacient on s’aplicarà un gel blanquejador de peròxid de carbamida.

La fèrula té la forma exacta de les teves dents, ja que es prenen uns motllos de les dents i es fabriquen amb acrílic transparent.

És un tractament que es realitza a casa però està en tot moment supervisat pel nostre especialista. A diferència dels kits de venta a la farmàcia, en aquest existeix una supervisió i és un tractament de blanqueig dental totalment personalitzat, amb fèrules a mida, i gel blanquejador amb preparat personalitzat.

Blanquejament intensiu

Les decoloracions dentals poden classificar-se de dues formes extrínsecs o intrínsecs. La decoloració extrínseca apareix a la superfície de les dents. La decoloració intrínseca viuen a les esquerdes de l’esmalt i la dentina de profunditat (la cap de la dent sota l’esmalt). Les pastes de dents i esbandides bucals de Blanquejament solament poden ser capaces d’eliminar algunes de les taques extrínseques, però només els agents de blanqueig poden eliminar la decoloració extrínseca i intrínseca més difícil i profunda.

L’agent de blanqueig actiu (peròxid d’hidrogen o peròxid carbamida) que conté el gel blanquejant penetra en l’esmalt per arribar a les molècules responsables de les taques i eliminar-les.

Aquest tipus de blanquejament s’ha de realitzar després d’una acurada revisió feta pel dentista i sempre ha d’anar després d’haver realitzat una higiene dental, ja que la placa redueix l’efecte de l’agent blanquejant. D’aquesta manera el tractament de blanquejament serà escollit segons les seves necessitats. Finalment, el dentista supervisarà tot el procés, el seguiment del procés i si cal, fer front als efectes de la sensibilitat.

Blanquejament intern

Les dents endodònciades majoritàriament acaben patint una coloració fosca de la corona dental. Una manera de reduir el color es realitzar un blanquejament intern de la dent. Aquest tipus de blanquejament consisteix en col·locar el producte blanquejador a l’interior de la dent. És realitza solament en dents endodònciades.

Per blanquejar la dent d’aquesta manera, el dentista realitzarà un orifici i col·locarà el producte blanquejador a dins i sellarà l’orifici amb empast temporal, deixant el blanquejador dins la dent.

 

ORTODÒNCIA

Especialment indicats per corregir una mala oclusió i/o alinear les dents, en la nostra clínica disposem del nou tractament d’ortodòncia invisible, Invisalign vegin: ORTODÒNCIA-INVISALIGN